donderdag 3 januari 2019

De juiste afstand in groepsportretten

De juiste afstand in groepsportretten


Let op de compositie van uw groepsportret

Bij een goed groepsportret geldt toch een vorm van compositie. Zorg dat het geheel van de groep er een beetje evenwichtig uitziet qua opbouw.

Men staat te ver van elkaar af

Belangrijk daarbij is de tussenruimte tussen de personen. Dit temeer daar veel mensen de neiging hebben om te ver van elkaar af te gaan staan. Veel te ver voor wat handig is bij uw groepsportret. Overigens is dit afstand houden een normale menselijke eigenschap.


De juiste afstand in groepsportretten

De afstand is van belang

Een probleem als men ver uit elkaar staat is ook dat u ver naar achteren moet om iedereen er op te krijgen. Of u moet een sterke groothoeklens gebruiken. En het gevolg daarvan is weer dat de individuele personen kleiner worden en dus minder herkenbaar.

Vertel wat u doet

Het is daarom goed om eerst even kort uit te leggen wat u wilt gaan doen en waarom u graag niet te veel afstand tussen de personen wilt. Daarna is het meestal geen enkel probleem om de deelnemers aan het groepsportret op elke plek te krijgen waar u die maar hebben wilt. De meeste mensen willen best aardig zijn en meehelpen aan een goed resultaat. Maar ze moeten dan wel weten wat u zou willen bereiken.

Een voorbeeld van onze overige producten en diensten